Dan policije u Zaječaru: Odata pošta stradalim policijskim službenicima
HomeHome > Blog > Dan policije u Zaječaru: Odata pošta stradalim policijskim službenicima

Dan policije u Zaječaru: Odata pošta stradalim policijskim službenicima

Jul 24, 2023

Minutom ćutanja i polaganjem venaca na spomen obeležje stradalih policijskih službenika ispred zgrade Policijske uprave, danas je u Zaječaru nastavljeno obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Venci su položeni na spomen obeležje koje je podignuto u čast Radovana Glavinića (1962 – 1993) pripadnika Policijske stanice Boljevac, Bore Stefanovića (1970 – 1998) pripadnika Policijske stanice Sokobanja i Ivice Božinovića (1964 – 2000) pripadnika Policijske stanice Knjaževac, koji su izgubili živote prilikom izvršavanja zadataka.

Vence su položili načelnik PU Zaječar, predstavnici Nezavisnog sindikata policije-Koordinacionog centra u Zaječaru i Sindikata srpske policije- Regionalnog centra u Zaječaru.

Kako se čulo na ceremoniji polaganja venaca, nikada neće biti zaboravljen ni tragično nastradali pripadnik Policijske uprave u Zaječaru Ivan Đurđevac (1994) koji je život izgubio 28. marta 2022. godine prilikom izvršenja redovnih poslova i zadataka.

Program obeležavanja nastavljen je u velikoj sali Policijske uprave u Zaječaru rezanjem slavskog kolača.

Podsetimo, obeležavanje slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije počelo je juče, taktičko-tehničkim zborom na Trgu oslobođenja.

Program je posebno prilagođen najmlađima koji su, uz druženje sa policajcima i igru, imali mogućnost da se bliže upoznaju sa radom policije. U taktičko-tehničkim zboru, učestvovali su pripadnici policije opšte nadležnosti, kriminalističke i saobraćajne policije, vatrogasno-spasilačkih, kao i specijalnih i posebnih jedinica MUP-a.

Minutom ćutanja i polaganjem venaca na spomen obeležje stradalih policijskih službenika ispred zgrade Policijske uprave, danas je u Zaječaru nastavljeno obeležavanjeDana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije